Cum sa-ti construiesti o lista de e-mailuri

Cum sa-ti construiesti o lista de e-mailuri
Cum sa-ti construiesti o lista de e-mailuri

Când am o problemă, mă gândesc că problema nu este numai a mea. Și caut soluțiile. Așa se nasc afacerile. Dacă ai o soluție la o problemă care este și a altor persoane, ai o afacere.

Astăzi, nu este vorba despre a crea o afacere dintr-o soluție la o problemă care este a mai multor persoane. E taman reversul situației. Să vă spun despre ce este vorba.

Am de gând să încep o nouă afacere. Afacerea va fi exclusiv on-line și va demara în ianuarie 2017. Nu sunt genul de om care să spună: încep de luni, încep de pe întâi, încep din ianuarie. De obicei când spun că vreau să încep, încep în acel moment. Însă, luna decembrie este o lună în care majoritatea oamenilor simt deja mirosul de vacanță, se gândesc la cadouri, la brad și la masa de Crăciun.

Așa că m-am hotărât să folosesc această perioadă pentru a-mi pregăti afacerea. Cum afacerea mea va fi exclusiv on-line, am nevoie în primul rând de o listă de e-mailuri, unde să-mi promovez afacerea și de unde să-mi selectez potențialii clienți.

Probabil, o parte dintre voi au aceeași nevoie, așa că am să vă spun cum am de gând să procedez eu, acum, când doresc să fac o listă de e-mailuri, pornind de la zero.

În primul rând, nu vă lăsați copleșiți. Munca poate părea dificilă, dar este foarte important să aveți o listă de e-mailuri corectă. Am realizat că pentru mine, aceasta este una dintre priorități. Cunosc o firmă care a fost în top în rezultatele căutării pe google și pe facebook. A renunțat la newslettere și promovarea pe e-mail. Google și-a modificat algoritmii, iar facebook a spus că e pentru persoane și să demonstreze că e persoană, așa că i-a închis contul. Afacerea i-a cunoscut brusc o scădere. Cea mai bună metodă de a menține legătura cu clienții, rămâne cea directă, e-mailul și care depinde doar de voi.

Eu nu sunt în situația de a menține relația cu clienții ci de a forma o bază de date cu potențiali clienți, fiind interesat doar de adresa de e-mail.

Primul pas este să vă înscrieți într-un serviciu de e-mail marketing.

Furnizorii de servicii de e-mail vă oferă toate instrumentele, modelele și serviciile de care aveți nevoie pentru a obține abonați, pentru a vă testa campaniile și de a gestiona cerințele de zi cu zi a listei. Aceste servicii sunt contracost și au diferite modele de tarifare. Faceți o cercetare înainte, astfel încât să fiți siguri că l-ați ales pe cel care se potrivește cel mai bine pentru dimensiunea listei și așteptările de creștere, sau pentru câte e-mailuri pe lună veți trimite. Unii furnizori taxează pe baza dimensiunii listei, alții pe numărul de e-mailuri trimise, alții mixt. Eu folosesc MailChimp. Ați mai putea verifica AWeber, GetResponse, Mad Mimi, Newsman, Conectoo, Zitec și ConstantContact.

Odată formată o astfel de listă veți știi că este a voastră și numai a voastră. Folosiți site-ul și conturile de social media pentru a atrage vizitatori și încurajați-i să se înscrie pe lista de e-mail. Nu mai depindeți de motoarele de căutare și conturile de social-media.

 1. Oferiți ceva în schimbul adresei de e-mail

De ce să vă dea cineva adresa de e-mail ? Oferiți ceva ispititor: ceva gratuit, acces la un webinar, seminar, eveniment, curs, promisiunea de reduceri sau oferte de exclusivitate. Ați putea chiar să reutilizați o parte a site-ului dumneavoastră care să fie accesibil doar pentru membri. Orice decideți să oferiți, gândiți-vă dacă este percepută ca o adevărată valoare!

 1. Creați un formular de înscriere

Este un instrument al furnizorului de servicii de e-marketing. Doar personalizați-l și integrați-l în site. Ca sfat: nu cereți multe informații. Doar minimul necesar.

 1. Creați o pagină specială (landing page)

În această pagină să nu existe decât îndemnarea la o singură acțiune: să vă dea adresa de e-mail. Și pentru aceasta sunt furnizori: Leadpages, UnBounce și Instapage vă dau de tone de astfel de pagini pre-construite. Trebuie doar să le personalizați, să completați informațiile și să le activați, oferindu-le o adresă URL de pe propriul site.

 1. Creați un Popup

Acesta poate părea enervant, dar funcționează ca un nebun. Se poate seta să apară la început, după un timp sau la părăsirea paginii. Eu l-am setat la părăsirea paginii.

 1. Furnizați factura și chitanța în format electronic

Dacă aveți un produs fizic, oferiți clienților această opțiune. Tot mai mulți le colectează electronic (chitanțele de hârtie sunt o durere de cap) și vă construiți în același timp și lista de e-mail cu clienți. De fapt, dacă aveți un magazin electronic, aveți foarte multe posibilități de a colecta adresele de e-mail.

 1. Colectare de pe net

Există foarte multe baze de date pe net, unde sunt trecute firmele pe domenii de activitate. Dacă adresa de e-mail nu este dată, având denumirea firmelor, printr-o simplă căutare puteți găsi și adresa lor de e-mail. Nu mai rămâne decât să le colectați și introduce manual în listă. Această metodă nu este cea mai indicată, căci este un fel de abonare împotriva voinței lor, așa că nu uitați să le spuneți cum se pot dezabona.

 1. Contactare telefonică

Nu găsiți adresa de e-mail, ci doar numărul de telefon ? Sunați-i și cereți-le adresa de e-mail.

 1. Hârtie și pix

Construiți un formular, împărțiți-l pe la evenimentele de profil care adună grupul țintă de interes pentru voi și pe urmă nu vă rămâne decât să le colectați.

 1. Schimb cărți de vizită

O altă variantă, este de a vă prezenta la un eveniment și de a vă împărți propriile cărți de vizită. De cele mai multe ori, oamenii se simt obligați să vă dea la schimb cartea lor de vizită, iar pe aceasta, ghiciți ce se află.

 1. Postați un link pe profilurile voastre de social media

Acesta va duce către landing page-ul construit pentru a colecta adresele de e-mail.

 1. Actualizați-va semnătura de e-mail personală

Orice e-mail trimis de dvs. să se încheie cu un apel la acțiune care să convingă oamenii să vă lase adresa lor de e-mail în lista de business.

 1. Cereți recomandări

Spuneți-le tuturor că dacă le place ceea ce faceți să transmită adresa dvs. de abonare mai departe. Veți fi surprinși să vedeți ce efect are.

 1. Cumpărarea unei liste de e-mailuri

Aceasta este ultima metodă recomandată de mine. De ce ? Pentru că are o rată foarte mare a dezabonărilor. Veți cumpăra o listă de persoane / firme, care vor primi mail-uri fără să fi auzit de dvs., fără să fi fost întrebați dacă vor așa ceva.

Dacă mai cunoașteți și alte metode, aștept să mi le împărtășiți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.