De ce acest blog

Peste 20 de ani de experienta in Camera de Comert. Am vazut sute, mii de oameni plini de entuziasm, care au inceput o afacere. Foarte multi dintre ei nici nu au trecut de stadiul de a face prima vanzare. Am vazut multe falimente, dar si multe afaceri de succes.

De ce unii reuseau si altii nu? Ce atuuri aveau in plus cei care au cunoscut succesul?

Nu erau banii. Am vazut falimente a unor firme care au pornit cu un capital mai mare decat a 25 de SRL-uri, la fel cum am vazut succesul unor persoane care au imprumutat bani ca sa-si infiinteze un PF.

Studii multe, dar mai ales multe ore de stat de vorba cu oamenii de succes, m-au determinat sa ajung la concluzia ca succesul nu tine de vreo formula, magica ci de atitudine si de o serie de deprinderi pe care majoritatea oamenilor de succes la aplica. Toate acestea le-am grupat in “Tehnicile Walker”.

Nu am pretentia ca tot ce voi scrie este nemaintalnit, nemaicitit sau nemaiauzit. Nu sunt un inventator in domeniu. Nu am inventat tehnici noi care sa-mi poarte numele. Dar, pot fi considerat un inovator. Unele tehnici sunt adaptate, deoarece in practica am descoperit ca functioneaza altfel, unele vor fi explicate altfel decat sunteti obisnuiti pentru a fi intelese de cat mai multi. Este foarte posibil, si m-ar bucura nespus acest fapt, sa gasiti informatii noi.

Cei care vor cauta informatii despre cum sa le creasca vanzarile sau cum sa-si dezvolte afacerea nu le vor gasi aici. Cine va cauta informatii despre cum sa invete, cum sa devina mai organizat, cum sa poarte o conversatie, care este pozitionarea recomandata intr-o situatie, cum sa-si modifice mentalitatea pentru a trece de la stadiul de angajat sau somer, la cel de antreprenor, este invitat sa citeasca articolele postate. Acest blog este dedicat in primul rand tinerilor aflati pe bancile scolii. De orice varsta. Dar, nu numai. Si parintii pot folosi aceste informatii pentru a le da sfaturi copiilor lor. Si orice persoana ce doreste sa se dezvolte in primul rand profesional, dar si personal.

Toti oamenii de succes stiu cum sa stea, cum sa-si tina mainile, cum sa priveasca si au capacitatea de “a citi” oamenii. Deoarece, intr-o negociere, deja ai pierdut daca nu transmiti corect mesajul. Iar un mesaj este format in proportie de 7% din cuvinte, 38% – paralimbaj (intonatia si inflexiunile vocii) si 55%- limbaj nonverbal. Pentru aceasta am infiintat sectiunea de limbaj non-verbal.

O prima recomandare este de a va abona la newsletter. Prin acest simplu gest va veti seta propriul clopotel de alarma ce va va anunta ca s-a postat o informatie noua. E mult mai usor decat sa va creati un obicei de a intra zilnic pe acest site. Orice obicei nou creat va trebui sa inlocuiasca un alt obicei. Altfel, timpul de 24 de ore nu va va mai ajunge. Probabil ca veti incerca sa renuntati la obiceiul de a dormi tot atat de mult ca pana acum. Nu este recomandat. Si veti vedea ca veti avea multe obiceiuri de format. Asa ca, solutia cea mai simpla si mai la indemana este abonarea la newsletter.

Si tu poti deveni un prosper om de faceri, asa ca … Hai sa facem o afacere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.