Gratis 10.000 de euro

Gratis 10.000 de euro
Gratis 10.000 de euro

Da, ai citit bine! Poți obține, gratis, 10.000 de euro de la stat. Aceștia sunt acordați prin programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți.

Ce trebuie să faci pentru a primi acești bani ?

 1. Trebuie să citești acest articol
 2. Trebuie să fii determinat.
 3. Trebuie să ai bani. Cred că ai ajuns de mult la concluzia că dacă nu ai bani, nu prea poți accesa fonduri guvernamentale.
 4. Trebuie să ai o firmă SRL-D, Societate cu Răspundere Limitată Debutant. Este una dintre formele juridice cele mai bune de a face o firmă pentru un începător în afaceri. Pentru a-ți face o astfel de firmă, trebuie să nu mai fi fost acţionar în cadrul altor firme din Europa. Dacă ai avut PFA sau II nu contează. Nu se consideră că ai fost acționar. Dacă dorești să-ți mai iei asociați, toți trebuie să îndeplinească condiția de mai sus. Îți mai poți lua 4 asociați. Nu poți angaja un administrator extern, doar dintre asociați. Nu poți avea decât maxim 5 obiecte de activitate. De ce spun că este una dintre cele mai bune forme juridice ? Păi, să vedem:
  • înfiinţarea este gratuită. Nu se pune capitalul social, care sunt banii tăi. Și, ah!, Registrul Comerţului mi-a cerut un timbru de 4 lei.
  • doar sub această formă poți obține acești 10.000 de euro. SRL-D este eligibilă în mai multe linii de finanțare, unele special dedicate.
  • Fondul National de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, îți acordă garanții până la până la 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro.
  • ești scutit de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru 4 angajaţi.
 5. Trebuie să nu mai fi beneficiat de finanțare până acum prin acest program.
 6. Trebuie să ai un cod CAEN eligibil. Consultă Ghidul Consultantului pentru detalii, dar sigur nu ai voie: agricultură, creșterea animalelor, intermedieri financiare, jocuri de noroc, fabricarea armamentului, comercializarea drogurilor, prostituția sau acumularea de capital politic.
 7. Trebuie să ții cont de faptul că cei 10.000 de euro oferiți de stat reprezintă 50% din valoarea planului de afaceri. Diferența trebuie să o asiguri din alte surse (bani personali, venituri obținute din afacere, credite).

Dacă totuși după ce ai citit tot ce am scris mai sus, mai dorești să accesezi acest program află că nu poți cheltui banii oricum.

Minimum 40% din ei trebuie investiţi. Poți cumpăra orice dorești: terenuri, construcţii, mobilier, echipament, mijloace de transport, licenţe, francize, site etc. Singura condiție este să aibă legătură cu obiectul tău de activitate.

Maximum 60% din sumă o poți cheltui pe: materii prime, stocuri, utilităţi, publicitate, consultanţă realizare plan de afacere.

Salariile, chiriile, TVA nu sunt cheltuieli eligibile.

Tot mai vrei banii ? Atunci află că finanțarea funcționează în felul următor: Faci dovada că ai 50% din valoarea planului de afaceri (cheltuielile eligibile, bineînțeles). Faci toate cheltuielile din banii tăi. Atenție! Trebuie să implementezi din banii tăi tot proiectul, în maxim 60 de zile lucrătoare, pe urmă faci cererea de rambursare și dacă-ți sunt acceptate toate cheltuielile eligibile, jumătate din suma acceptată îți va fi decontată. Vei primi banii în câteva săptămâni, sau luni.

Eh, dacă încă mai vrei banii, atunci te poți înscrie pe site-ul Direcţiei pentru implementarea proiectelor şi programelor pentru IMM-uri. Deschiderea înscrierilor va fi anunțată cu 5 zile înainte pe același site. Toată documentația se depune online.

Dacă dorești să te ajut cu ghidul solicitantului, grila de verificare sau alte informații, scrie-mi. Cei care sunt abonați la site-ul meu știu că răspund la orice e-mail primit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.