Cum sa fii implinit la sfarsitul fiecarei zile

Cum sa fii implinit la sfarsitul fiecarei zile
Cum sa fii implinit la sfarsitul fiecarei zile

Satisfactia, implinirea, realizarea, indeplinirea sau multumirea este un sentiment pe care ni-l dorim cu totii. De obicei il avem la incheierea unei sarcini. Cu cat mai grea sarcina, cu atat mai mare sentimentul de implinire.

E un sentiment ce ne umple de caldura, ne face mai buni, mai calmi, mai intelegatori, mai generosi. De aceea, cred ca este un sentiment pe care ni-l dorim cu totii.

Ce ar fi daca am putea reusi sa-l avem zilnic ?

Esti printre persoanele care la sfarsitul zilei te uiti in spate si te intrebi ce ai realizat? Sa stii ca nu esti singura care-o face.

Impulsul castigat de realizarile anterioare este pierdut rapid atunci cand nu vezi un progres in fiecare zi.

Vestea buna este ca implinirea la sfarsitul fiecarei zile este realizabila. Tot ce trebuie sa faci, este sa stapanesti aceste trei aptitudini: productivitatea, disciplina si concentratia.

Ti-ai stabilit probabil un anumit numar de obiective pentru acest an, atat personale, cat si profesionale. Productivitatea, disciplina si concentrarea sunt abilitatile care te vor ajuta sa realizezi aceste obiective si sa treci cu finantele si viata la nivelul urmator.

Iata exact cum poti incepe sa stapanesti aceste trei abilitati chiar de astazi si, astfel, sa inchei fiecare zi cu senzatia de implinire:

  1. Productivitatea. Ca sa avem productivitate nu este suficient sa realizam la intamplare sarcini in ziua respectiva. Trebuie sa stabilim o prioritate a sarcinilor din acea zi si sa le realizam pe cele care intr-adevar conteaza. Nu este nici un secret faptul ca cresterea productivitatii va conduce la rezultate mai rapide. Dar, cum putem deveni mai productivi? O modalitate de a face acest lucru este de a incepe planificarea activitatilor pentru ziua urmatoare cu o seara inainte. In fiecare seara, termina-ti ziua scriind, pur si simplu, cel putin o sarcina ce trebuie realizata a doua zi si care conteaza cu adevarat pentru tine si afacerea ta. Cand ai un plan pentru ceea ce vei face in ziua urmatoare, nu pierzi timp pentru a te organiza.
  1. Disciplina. Stabilirea si urmarirea unui plan de actiune nu este ceva usor. Distrageri, oportunitati, obiecte stralucitoare care-ti capteaza atentia sunt peste tot. Ghici ce? Acestea sunt de fapt scuze, si este timpul sa te opresti din a-ti gasi scuze. Totul depinde de tine. Primul pas este sa te asiguri ca ai o imagine clara asupra a ceea ce trebuie sa faci pentru a indeplini sarcina / sarcinile propuse. Pas cu pas, etapa cu etapa. Odata ce ai stabilit primele etape (nu trebuie sa le stabilesti de la inceput pe toate), fixeaza-ti termene de realizare pentru fiecare dintre ele si incearca sa le respecti.
  1. Concentreaza-te. Cat? Atat cat este necesar pentru a realiza in termenele stabilite, sarcinile propuse. Eu folosesc stick notes din windows pentru a vedea permanent obiectivele si alarme pe telefon sau unele cronometre online, cum ar fi e.ggtimer.com, pentru a ma mentine focalizat pe sarcina. Ma anunta, mai ai 1 ora, 30 de minute, 10 minute pana cand trebuie sa termini sarcina. De fiecare data, anuntul imi da un nou impuls si ma redirectioneaza pe sarcina ce o am de indeplinit. Cu cat intervalul de timp la care iti reaminteste ce trebuie sa faci este mai mic, cu atat posibilitatea de a fi distras pe parcurs este mai mica. Acum, nu trebuie sa exagerezi si sa pierzi mai mult timp setand cronometrul decat lucrand. Exista momente in care distragerea mea provine de la faptul ca-mi vine o idee in minte care m-ar putea ajuta mai tarziu sau e o idee noua de afaceri, la care am tendinta sa ma apuc imediat sa lucrez pentru a o materializa. Pentru aceasta am stick notes. Notez totul acolo si ma apuc in continuare de sarcina de la care am fost intrerupt.

Este verificat si este realizabil! In fiecare seara ma culc cu placutul sentiment ca am realizat tot ce mi-am propus in ziua respectiva. Am obtinut satisfactia, implinirea pentru ziua respectiva.

Totul depinde de tine. Nu crezi ?

Te provoc ca niciodata sa nu inchei ziua uitandu-te inapoi si intrebandu-te ce ai facut in acea zi, ci sa te culci, multumit, cu zambetul pe buze, ca tot ce ti-ai propus sa faci, ai realizat. Ti-ai obtinut implinirea.

Elimina din vocabularul tau cuvintele „ocupat” sau „n-am avut timp”. Lasa productivitatea, disciplina si concentratia sa te duca la nivelul urmator.

Cred ca te-ar putea interesa si 6 pasi pentru a alege o idee de afaceri de succes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.