Legea diminuarii intentiei si cum luptam cu ea

Legea diminuarii intentiei si cum luptam cu ea
Legea diminuarii intentiei si cum luptam cu ea

Legea diminuarii intentiei. Ce vreau să spun prin aceasta ? Cred că fiecare dintre noi a început anul plin de intenții bune. Unii și-au stabilit obiectivele pentru anul 2017, probabil, un procent mai mic a făcut și planul de acțiuni. Dacă nu ați făcut asta probabil niște promisiuni, jurăminte că vă veți lăsa de fumat, veți slăbi, sau veți schimba ceva în viața voastră, mai mult ca sigur că ați făcut.

Și, mai mult ca sigur, niciunul dintre voi nu este distructiv, propunându-și la început de an lucruri negative ci doar acțiuni și obiective care să-i schimbe viața în mai bine. Obiective care-l satisfac emoțional și intelectual.

Ce se întâmplă cu aceste intenții bune ? Unde dispar ?

Aici intervine Legea diminuării intenției. Pentru a atinge orice obiectiv ne propunem, trebuie să începem cu o acțiune. Și asta este greu. Dacă nu am făcut-o până acum și vrem să o facem de-acum înainte, înseamnă că trebuie să ne modificăm programul zilnic. Trebuie să găsim loc în programul zilnic pentru noua activitate, sau dacă nu este loc, să eliminăm un obicei vechi și să-l înlocuim cu unul nou. Aceasta înseamnă, obligatoriu, să ieșim mai mult sau mai puțin din zona noastră de confort.

Legea diminuării intenției este descoperită de Jim Rohn. El a observat, analizat și denumit acest fenomen. În principiu, legea diminuarii intentiei spune: Cu cât vei aștepta mai mult să începi o acțiune, cu atât mai puțin probabil va fi să o începi.

Din fericire, aceasată lege poate fi contracarată și poți scăpa de ea utilizând principiul SCAP. Evident, SCAP este un acronim și vine de la cei 4 pași pe care-i recomand:

  1. Schimbarea. Atunci când observați că o schimbare este de dorit sau necesar, acesta trebuie să fie declanșatorul pentru voi. Nu vă trebuie decât o licărire pentru a vă determina să vă atingeți obiectivul. Gândiți-vă bine: voi așa cum sunteți acum, sau voi schimbați? Vă mai trebuie altceva ?
  2. Claritatea. V-a venit o idee care vă schimbă viața în bine și vă dă un sentiment minunat ? Nu lăsați să treacă această senzație. Lucrați repede cu ea până când obțineți claritate și nu așteptați până când o să aveți sentimentul că nu mai este bună de nimic. Fiți tenaci în a o face să funcționeze, fiți cicălitori cu voi înșivă căci această idee s-ar putea să vă salveze.
  3. Acțiunea. Uneori așteptăm să începem ceva până când vom avea toate informațiile. Asta-i o greșeală. Cunoștințele despre ce avem de făcut vine gradual. Avem nevoie doar de suficientă lumină pentru pasul următor. Chiar dacă în drumul vostru mai călcați greșit, dați un pic înapoi și plecați pe drumul care trebuie. Nimeni nu a avut un drum drept spre succes.
  4. Pripierea. Grăbiți-vă și faceți-o acum. După ce ați stabilit următorul pas, treceți la acțiune. Nu așteptați. Pobabil, în așteptare vă simțiți în siguranță, dar ieșiți din zona de confort. Așteptarea ucide vise.

Ce faceți? Nu vă amânați visele. Nu amânați lucrurile pe care trebuie să le faceți astăzi pentru a avea progrese semnificative în viața voastră personală sau profesională. Va mai amintiti de procrastinare ?

Cam în ce direcție ați vrea să SCAPați acum ? Vă doriți ceva pentru acest an ? Lăsați un comentariu aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Legea diminuarii intentiei si cum luptam cu ea”