Frecatul palmelor

Frecatul palmelor
Frecatul palmelor

In afara de cazul in care iti este frig si vrei sa te incalzesti, frecatul palmelor este un gest care exprima o stare de așteptare, de excitatie. Atentie unde-l folosesti. In America de Sud, gestul este folosit pentru a sugera faptul ca doua femei sunt lesbiene.

Daca palmele sunt frecate rapid simbolizeaza asteptarea la ceva bun pentru cel care le freaca. Daca palmele sunt frecate lent simbolizeaza asteptarea la ceva rau pentru interlocutor.

Persoana care-si freaca palmele inainte de a vorbi se asteapta sa faca bani cu persoana careia i se adreseaza, pe cand o persoana care-si freaca mainele in timp ce vorbeste inseamna rasism, ura sau minciuna.

Ca act teatral, facut la sfarsit, frectul palmilor semnifica de obicei asteptarea la ceva bun: bani, o afacere incheiata cu succes, o masa, ceva de baut. Pentru persoanele rele, ceva bun este o fapta rea si atunci frecatul mainilor este insotit si de un chicotit machiavelic, imitand raufacatorii din desenele animate.

Uneori, in anumite contexte, frecatul palmelor ar putea insemna ca esti viclean sau arogant.

In sens biblic, semnifica spalarea mainilor, de obicei isi freaca palmele si pe dos, fiind facut de cineva care nu vrea sa fie implicat intr-o problema, fiind nevinovat.

Frecatul mainilor cu putere, ducand mai aproape de framantarea lor, semnifica ingrijorare, o stare de nervozitate sau disconfort.

Pentru un om de afaceri, acest gest facut in timpul unei negocieri este o greseala. Lasa-ti mainile sa se odihneasca in mod natural pe langa corp sau pe genunchi, in functie de cum stai.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.