Privirea ceasului

.
.
Una dintre cele mai mari greseli pe care o poate face o persoana in cadrul unei intalniri este de a se uita la ceas. Indiferent daca acesta este la mana sau pe perete.
Acest gest este un semn clar de lipsa de respect. Primul mesaj pe care-l transmiti este: „Of! Nu se mai termina odata. Este foarte plictisitor.” Pe langa faptul ca este o dovada clara de nerabdare, este si caracteristica unei persoane care se crede, fara motiv, superioara celorlalti, care are un ego crescut artificial, umflat cu pompa.
Vei transforma intalnirea si pe cel cu care discuti intr-un lucru insignifiant, spunandu-i indirect ca ai lucruri mai bune de facut decat sa fi atunci, acolo.
Un alt mesaj transmis odata cu acest gest este cel de plictiseala. Privesti ceasul, uneori desenezi orice iti trece prin minte, sau nu-ti trece, iti mai aranjezi o cuta la haina si nu stii ce sa mai faci ca sa treaca timpul mai repede. Dupa jumatate de ora, te uiti iar la ceas si-ti dai seama ca au trecut doar cinci minute. Orice ar fi, nu te uita la ceas ! Uita-te la persoana care vorbeste. Fixeaza-ti un punct de pe fata ei si urmareste-l daca te plictisesti. Vezi ce frumos se misca spranceana ? Parca e vie.
Daca tu esti persoana care vorbesti si observi ca cineva din auditoriu se uita la ceas, sau scoate smartphonul si nu vorbeste ci doar se uita la ecran (acolo de obicei este afisata ora), este un semn ca ar trebui sa te apropii de final si ca, daca ai prelungi prea mult speech-ul, acesta s-ar transforma intr-un fiasco.
In concluzie, este bine ca ceasul sa ramana ceea ce este. Un instrument de masurat timpul. Nu-l folosi pentru a transmite mesaje neplacute sau sau jignitoare. Nici tie nu ti-ar placea, ca in timp ce vorbesti, cineva sa-ti spuna ca esti plictisitor. In momentul in care te duci la o intalnire, sedinta, curs etc. stii din start ca ai un timp acordat pentru acea activitate.
Daca esti la o petrecere si cineva te abordeaza si incepe sa-ti povesteasca o intamplare interminabila si foarte plicticoasa, cand simti ca nu mai rezisti, cere-ti politicos scuze spunand ca ai observat pe cineva cu care trebuie sa discuti ceva urgent, deoarece nu crezi ca vei mai avea alta ocazie.
Daca ai curaj, fa un experiment: la o intalnire cu o persoana fata de care iti permiti, ori de cate ori esti convins ca te vede, uita-te la ceas si urmareste ce se intampla. Ori se va simti stingherita, caci nu va sti cum sa reactioneze, ori se va opri foarte repede din vorbit, realizand ca este plictisitoare, ori iti va spune direct in fata ca daca te plictiseste, poti sa pleci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.