Semnele care-ți spun că trebuie să începi propria afacere

Semnele care-ti spun ca trebuie sa incepi propria afacere
Semnele care-ti spun ca trebuie sa incepi propria afacere

Ai o afacere care te stimulează permanent și-ți place ceea ce faci ? În acest caz, așteptă unul din articolele viitoare.

Închizi ochii și te visezi independent financiar ? Cauți permanent idei de afaceri, doar, doar vei da peste cloșca cu pui de aur ? Atunci acest articol este pentru tine.

Sigur ești intimidat de ceea ce ai vrea să faci și nu-ți este atât de frică de muncă, ci de eșec. Dacă cineva ți-ar garanta că nu pierzi banii investiți, te-ai apuca și mâine de afacerea visată, așa-i ? Ei, bine, află că nimeni nu o va face. Nimeni nu te așteaptă. Zilnic se nasc mii de afaceri și tot atâtea mor.

Când este momentul ideal pentru a începe o afacere ? Poate ai să râzi, dar la fel cum se spune că te îndrăgostești când este momentul, că vei face copiii când este momentul și așa mai departe, un moment pentru orice, și pentru afaceri există anumite semne care-ți spun că ești pregătit pentru a începe o afacere.

 1. Organizarea. Îți place să lucrezi pe proiecte, cu termene finale ? Ai început să-ți stabilești obiective și plan de acțiuni ? Te gândești la resurse când trebuie să realizezi ceva ? Îți place să coordonezi ? Este un semn că ar trebui să pleci pe drumul tău.
 1. Gândirea. Te gândești la strategii ? Te gândești în fiecare zi la cei vei face mâine, săptămâna viitoare, luna următoare ? Ai programări pe termen scurt, mediu și lung ? Cauți soluții imediat la orice problemă întâmpini ? E clar! Începe să-ți folosești creierul pentru tine. Nu mai fă profit pentru alții.
 1. Pasiunea. Ai o viziune în care crezi ? Nimic nu are șanse mai mari de reușită decât lucrurile în care pui pasiune. Marii miliardari ai lumii: Ford, Rockefeller, Edison, Buffet au creat imperii din nimic. De-abia aștept să scriu și despre tine.
 1. Independența. Nu vorbesc aici de sociopații care nu știu să lucreze în echipe, ci de faptul că te simți mai confortabil să fii propriul tău stăpân. Nu râde, căci nu toată lumea este așa. Există foarte multe persoane care se tem de responsabilități și le place să fie angajate, să le spună șeful ce au de făcut și să aibă siguranța zilei exacte în care se duc și-și ridică salariul de la casierie. Astfel, pot ei să-și facă planuri de viitor.
 1. Motivarea. Nu ai nevoie întotdeauna de ceva sau de cineva care să te pună în mișcare. Te trezești în fiecare dimineață și faci ceea ce este necesar. E unul din semnele că ar fi momentul să-ți începi propria afacere.
 1. Altruismul. Dacă ești sigur că ceea ce vrei să faci va fi util celorlalți, pleacă pe drumul tătu. Dacă vrei să o faci numai pentru tine, pentru a te îmbogăți, mai așteaptă. Aceste afaceri nu au șanse de reușită.
 1. Siguranța. Ești sigur că ideea ta este bună și va funcționa? Începe. Poate nu vei construi cea mai bună companie din lume, nu-ți va ieși un imperiu financiar, dar sigur o vei duce mai bine decât acum.
 1. Insatisfacția. Dacă nu-ți mai place ceea ce faci acum, dacă urăști să te trezești dimineața și să pleci la serviciu, dacă de-abia aștepți perioada de concedii deoarece te simți extenuat și nu știi de ce, e timpul să schimbi ceva în viața ta. Cel puțin locul de muncă, dacă nu modul de viață.
 1. Încrederea. Știi că poți mai mult. Ai încredere în tine și poți dovedi că ai să reușești, Nu contează cui. Ție în primul rând. Steve Jobs știa că este deosebit și că ceea ce face va schimba lumea. A reușit deoarece avea încredere în el. Nu a crezut pe nimeni care i-a spus că nu-i bine.
 1. Riscul este minim. Dacă ești încă singur, sau căsătorit dar nu aveți copii, acum este momentul să încerci o aventură. Mai târziu, îți va fi tot mai greu.
 1. Subcontractarea. Ai observat că firma la care lucrezi, sau parteneri ai acesteia, sau firmele prietenilor tăi și-au externalizat unele servicii ? Acum este momentul. Dacă știi că te pricepi în acel domeniu, nimic nu este mai ușor decât să începi pe cont propriu. Și ei te vor prefera altor firme deoarece îți cunosc capacitatea și seriozitatea.
 1. Plafonarea. Dacă ai realizat că nu mai ai ce face pe poziția actuală, că nu mai ai ce învăța, nu mai există provocări pentru tine și nici nu mai poți avansa în organigramă, este timpul să schimbi ceva: ori locul de muncă, ori să începi ceva pe cont propriu.
 1. Moștenirea. Vrei să lași copiilor tăi și altceva decât un apartament. Vrei să le oferi vacanțele pe care tu nu le-ai avut. Atunci, începe să construiești ceva. Ție ți-ar fi plăcut ca acum să conduci firma părinților tăi ? Dacă da, începe acum.
 1. Provocarea. Nu te simți bine dacă nu ai probleme ? Dacă totul merge bine în jurul tău, încerci să vezi ce se întâmplă dacă …. ? Cercetezi, scormonești și ești deosebit de curios din fire ? E un semn că ar trebui să pleci pe cont propriu.
 1. Bucuria. Thomas Edison a spus odată: “N-am muncit nicio zi din viața mea. A fost distractiv!” Dacă-ți place ceea ce faci, fă în continuare. Dacă nu-ți va plăcea ceea ce vrei să începi, mai bine nu începe. Spiritul tău trebuie să fie liber. În orice situație trebuie să te simți tu, să nu te simți constrâns de nimic.

Cred că această listă de semne ar putea continua. Dacă te-ai regăsit în vreunul dintre aceste puncte, pornește o afacere. Dacă, ai identificat și alte semne, spune-mi ca să actualizez articolul.

Hai să facem o afacere !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.