Un pas mic pentru tine, un pas mare pentru cariera

Un pas mic pentru tine, un pas mare pentru cariera
Un pas mic pentru tine, un pas mare pentru cariera

Zilele trecute mi s-a stricat laptopul. Murphy lucrează continuu, așa că, nu puteasă mi se strice decât dimineața, când eu mi-am format obiceiul de a scrie. Eu fără laptop sunt mai rău decat în vacanţă: stau şi citesc, mă plimb şi …. cam atât. În vacanţă mai scriu la cartea mea sau pe blog.

Formându-mi deja obiceiul ca în fiecare dimineaţă să scriu, îmi cam lipsea acest lucru. Aşa că, seara, m-am apucat de reparat laptopul. N-am reuşit. Acest lucru mi-a afectat somnul şi toată noaptea am visat soluţii la problema mea. Una dintre idei mi s-a părut genială, aşa că la trei dimineaţa, m-am trezit și am încercat să pun în practică ce am visat. Am reușit. Am reparat laptopul.

Toată ziua am fost spiritual, bine dispus, am avut prezență de spirit, răspunsuri rapide și replică la orice. Mi-am îndeplinit rapid sarcinile de serviciu și restanțele, am fost activ la ședința anunțată doar cu o oră înainte, am avut timp și pentru blog și pentru carte și pentru mine și pentru familie. A fost o zi extraordinara, plină de succes, în care-mi reușea tot ce-mi propuneam.

Seara, am stat și m-am gândit la cum a decurs ziua mea și am comparat-o cu ziua mea anterioară, ziua în care mi s-a stricat laptopul. Am fost ursuz, fără chef, lăsându-mi sarcini de serviciu pentru a doua zi. La unele remarci doar zâmbeam, neavând chef nici să deschid gura, au fost telefoane la care n-am răspuns, mă preocupam doar să aflu cum să repar laptopul, de unde să fac rost de kituri, de drivere, ce defect fizic ar putea avea. Unii făceau mișto de mine și nu gustam deloc glumele lor. Acasă nu am avut chef nici să mânânc, m-am izolat în cameră cu laptopul și am încercat să-l repar. Mi-am stricat nu numai seara mea ci și a celor din jur.

Ați observat vreodată că felul în care începeți ziua poate dicta energia și productivitatea pe care o aveți pe parcursul întregii zile?

Eu cred că, dacă am obține ceva pozitiv în primele momente ale zilei, am transmite, în mod natural, un impuls productiv în restul zilei. Pe de altă parte, dacă petrec primele ore ale zilei, fără realizarea a ceva semnificativ, devine mult mai ușor pentru mine să pierd toată ziua. Sună extrem, dar primele 60 de minute ale zilei au un impact pentru următoarele 10 ore.

Vă propun să începeți ziua cu o acțiune pozitivă. Începeți cu lucruri simple: faceți 10 flotări înainte de a sări sub duș, concentrați-vă pe a vă face patul perfect și începeți ziua. Sună ca lucruri simple, care sunt ușor de trecut cu vederea, dar ideea este de a aprecia faptul că un obicei bun poate duce la un altul. Prea des ne începem ziua privind mai întâi telefoanele, deschidem televizorul, citim e-mailurile sau verificăm social media. Dintr-o dată, vă gândiți la toată agenda zilei si mintea vă este trasă în 10 direcții, uneori înainte de a  vă da jos chiar din pat.

Am o sarcină pentru voi: Găsiți un obicei mic ce se poate realiza în primele momente de la trezire și făceți-l mâine dimineață. Făce-ți-vă patul, 10 flotări, meditați timp de 30 de secunde, scrieți, citiți sau rezolvați cea mai simplă sarcină din agenda voastră. Nu contează ceea ce faceți atâta timp cât apreciați faptul că începeți ziua cu ceva pozitiv.

Ei? Acum spuneți-mi cum a fost ziua voastră. A depins de modul în care ați început-o?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.