Vine 2019

Vine 2019
Vine 2019

A sosit si luna Decembrie. Au fost aprinse luminile in oras, s-a sarbatorit Centenarul, incepe perioada sarbatorilor de iarna. Ornam apartamentul, balconul, cartierul, tot ce intalnim in cale. Va creste factura la curent, dar… ce naiba, febra sarbatorilor ne cuprinde pe toti: cumparaturi, cadouri si din nou cumparaturi. Bradul este deja la loc de cinste iar pisica este cea mai fericita. Are dintr-o data foarte multe jucarii.

Tot in aceasta luna, trebuie sa inceapa si planificarea pentru 2019. Cum procedez eu?

Primul lucru este sa-mi fac calendarul pentru 2019. Cumpar un calendar mare, pe care mi-l pun in camera birou. Ma uit la el ori de cate ori ridic ochii din laptop. Il citesc fara sa vreau. Si nu o singura data pe zi. E musai un calendar ce poate fi vazut tot dintr-o privire. Nu luati calendare cu foi multiple.

Pe urma, imi listez un teanc de programe spatamanale. Cam o duzina. De unde le am? De aici http://drumspresucces.com/wp-content/uploads/2016/01/Program-saptamanal.pdf

Pasul urmator este sa ma gandesc cum imi planific o viata mai buna. Se spune “Ceea ce nu masurati, nu va puteti îmbunatati”. Este cu siguranta adevarat în afaceri, în sport si stiinta, dar cum o faci cand vorbesti despre viata în general? Cum masurati progresul în viata voastra? Ne gandim doar la cati bani vrem sa castigam? Dar ce se intampla cu sanatatea noastra, cu relatiile noastre sau cu dezvoltarea intelectuala? Daca nu masuram aceste zone ale vietii, este greu sa le îmbunatatim.

In primul rand, trebuie sa stim unde ne aflam pentru a evolua. Cum?

Iata metoda mea:

Imi aleg cateva domenii semnificative pentru mine.

 1. Familie
 2. Cariera
 3. Proiecte (de finalizat si noi)
 4. Lectură
 5. Scris
 6. Călătorii
 7. Casă

Voi trebuie sa le modificati, sa le alegeti pe cele proprii voua. Numarul de sapte este ales arbitrar de mine. Pot fi 10, 20 sau pot fi doar doua. Depinde ce vreti sa imbunatatiti in viata voastra. Puteti adauga domenii, ca de exemplu:

 1. Fizic,
 2. Spiritual,
 3. Marital,
 4. Social,
 5. Parental,
 6. Financiar,
 7. Intelectual

Cat mai multe, cu atat mai bine.

Pentru fiecare domeniu aveti patru clase de evaluare:

 1. Slab – 0 – 25 %
 2. Mediu – 26 – 50 %
 3. Bun – 51 – 75 %
 4. Foarte bun – 76 – 100 %

Fiecarui domeniu ales ii dati un procent functie de clasa de evaluare in care il incadrati. Observati ca aveti posibilitatea ca in fiecare clasa de evaluare sa va incadrati intre limita de jos si cea de sus a acesteia.

La final, faceti media aritmetica a tuturor domeniilor importante pentru viata voastra si …. acesta este scorul vietii.

Daca aveti intre 80 – 100 %, felicitari. Aceasta este viata pe care doriti sa o traiti. Sunteti cea mai buna versiune a voastra. E momentul sa treceti mai departe, dar nu va mai pot ajuta doar prin intermediul acestui site.

La procente mai mici de 100 %, puteti vedea unde trebuie sa lucrati, pentru a va imbunatati. Eu, nu am 100% in niciun domeniu. Slava domnului, am ce face si in anul urmator 😊

Acum, puteti vedea unde trebuie sa lucrati cel mai mult. Va fixati in luna decembrie 2019 obiectivul la care vreti sa ajungeti, pentru fiecare domeniu. Pe urma, pe acestea, le impartiti in obiective intermediare de-a lungul anului. Cat mai multe. Ideal unul pe luna.

Va alegeti primul obiectiv intermediar, pe fiecare domeniu, si va definiti actiunile ce trebuiesc intreprinse pentru a fi atins. Astfel, aveti si programele saptamanale.

Acum, stiti exact ce aveti de facut pentru a ajunge la succesul dorit. Acesta, este drumspresucces.com.

Citeste VALEFAR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Vine 2019”